ChatGPT Yapay Zeka Chatbot Hakkında Hiç Duymadığınız Gerçekler
Yapay zeka ve bu sistemin gelişimi her geçen gün insanlığı daha fazla şaşırtmaktadır. Chatbot ChatGPT, insanlarla sohbet edebilir ve hatta sıfırdan bir makale yazabilir. OpenAI tarafından geliştirilen bu sistem 175 milyardan fazla parametreye sahip ve kurduğu diyaloglar oldukça gerçekçi. Yapay zeka chatbot’u şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Bu chatbot hakkında az bilinen 18 gerçeğe bir göz atalım!
OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, GPT-3 mimarisi kullanılarak oluşturulmuştur. Bu sistem ilk kez 30 Kasım 2022 tarihinde prototip olarak piyasaya sunuldu.
ChatGPT, 175 milyardan fazla parametreye sahiptir.
ChatGPT yapay zeka sohbet robotu; makaleler, kitaplar ve web siteleri dahil olmak üzere birçok metin kaynağında en uygun biçimde eğitilmiştir.
ChatGPT modeli çeviri, özetleme ve soru cevaplama gibi birçok görevi yerine getirebilecek özelliklere sahiptir.
ChatGPT’nin kullanım alanları, müşteri hizmetleri ve sanal asistan şeklinde çeşitlendirilmiştir.
AI chatbot’un üstün metin yazma yeteneği, geçersiz haber makaleleri ve sosyal medya gönderileri oluşturmak için kullanılır.
Modelin üstün dil yeteneklerinden bahsetmiştik. Bu üstün dil becerileri şiir yazmak, düzenlemek ve kodlamak için bile kullanılabilir.
ChatGPT, araştırmacılar tarafından yapay zeka dil modellerinin önyargılarını ve sınırlamalarını belirlemek için kullanılır.
ChatGPT sahip olduğu bazı özellikler sayesinde eleştiri odağı olmaktan kurtulamamaktadır.
Yapay zeka chatbotunun çıktısı bilgiye dayalı olarak üretilir. Bu durum robotun her soruya gerçek cevap verememesine neden olabilecek problemlere neden olabilir.
ChatGPT’yi çalıştırmak oldukça yüksek bir maliyet gerektirir.
ChatGPT ve yapay zeka dil modellerinin gelecekteki durumu şu an için bilinmiyor.